Sekstrends: je halfjaarlijkse update

Thursday 06 June

Je denkt misschien, 'seks is seks, hoezo sekstrends'? Toch zijn er wel degelijk trends zichtbaar. Anno 2019 wordt er heel anders naar een ''relatie'' gekeken dan dat jouw ouders dat deden. Niet zo gek ook. Technisch gezien is er veel meer mogelijk! 

Relatiestress 
Hoewel dit natuurlijk niet voor iedereen geldt, heeft monogamie in 2019 aan populariteit ingeboet. Een open relatie wordt steeds geaccepteerder en we denken minder in hokjes wanneer het gaat om bijvoorbeeld genders. We streven naar een inclusievere maatschappij - dus waarom niet inclusiever op het gebied van seks en relaties? 
Wat we dit jaar ook terugzien is dat single zijn 'normaler' is geworden. En terecht, want ten eerste wat is 'normaal'? Voldoen aan ouderwetse verwachtingen is niet van deze tijd. Als jij wil settelen dan doe je dat. Wil je dat niet, doe het dan niet. Het is 2019, wees jezelf. Als dat inhoudt dat je meer speelt met jezelf: lekker bezig! Beetje zelfliefde kunnen we allemaal gebruiken, niet waar? Dit sluit aan bij een belangrijke trend van dit jaar: sekstoys voor mannen! Wil jij ook een keer iets proberen?

Seks + techniek 
Er is steeds meer (technisch) mogelijk. De mogelijkheden voor tussen de lakens doen hier niet aan onder. Vroeger was een sekspop misschien een opgeblazen stuk plastic. Anno 2019 is het een levensechte siliconen replica van jouw droomvrouw. Daarnaast wordt er steeds meer gebruik gemaakt van Artificial intelligence voor onder andere seksspeeltjes. Wij zijn benieuwd hoe dit zich verder gaat ontwikkelen de komende jaren. 

Conclusie
Medio 2019 zien we inderdaad dat mannenspeeltjes lekker lopen, dat meer mensen bewust kiezen of én in wat voor relatie zij zitten en dat het idee van een relatie is veranderd. Onthoud dan wel: of je nou monogaam bent of polygaam: bespreek het met je partner. Communicatie is key. 

Wij zijn benieuwd wat jij ervan vindt. Wat voor relatie heb of wil jij? Laat het ons weten in de comments! 

Reacties

Reacties (0)