Seksalfabet - F - frotteurisme

Tuesday 14 February

Mensen met zeeën van ruimte om zich heen die het toch presteren om tegen je aan te lopen op festivals of openbare gelegenheden. Komt dit je bekend voor? Grote kans dat je ten prooi viel aan een frotteur!

Frotteurisme is het seksueel opgewonden raken door lichamelijk contact met onbekenden. Oftewel, tegen onbekenden aanwrijven of diegene aanraken. Frotteurisme komt van het Franse woord frotter wat ‘wrijven’ betekent en zijn vaak mannen. De betreffende frotteur raakt opgewonden door zijn fantasie of door het daadwerkelijke wrijven tegen het lichaam van een onbekende.

De aanraking of het wrijven kan met het hele lichaam zijn, de handen of met (beklede) genitaliën. Er kan voorkeur zijn voor een lichaamsdeel (billen, benen).

Wrijven kan redelijk onopvallend in het uitgaansleven of in het OV. Als de aanraking voor de ander als ongewenst wordt ervaren, dan heet het aanranding en dat is strafbaar. Frotteurisme is vaak dwangmatig gedrag. Locaties waar frotteurs frequent te werk gaan zijn het openbaar vervoer en popconcerten.

Reacties

Reacties (0)