Seksalfabet - D - Double Dutch

Friday 10 February

Wij Nederlanders kennen weinig taboes. Vrijwel alles is bespreekbaar, hoewel mensen bij het woord erotiek vaak nog het schaamrood op de kaken krijgen. 

Praten over seks, ziektes, gevoelens, verslavingen, gebreken en andere zaken is vrij normaal in ons kikkerlandje. Qua seksuele voorlichting zijn we er vroeg bij en over drugs wordt openlijk gepraat. Ruimdenkende mensen laten zich filmen en op televisie uitzenden. In Nederland lijkt bijna alles te kunnen en daar zijn wij trots op! Let’s go Double Dutch!

Dit betekent echter niet dat we massaal onze issues op televisie gaan gooien. Nee, we hebben het hier over dubbel safe seks met zowel een condoom als de pil. Voorzichtig als we zijn willen we dubbel beschermd zijn, tegen soa’s en een eventuele ongewenste voortplanting voorkomen.

Naast de pil zijn er al jaren geaccepteerde alternatieve anticonceptiemiddelen waardoor je niet zwanger raakt, zoals het spiraaltje, de prikpil, plakpil (pilpleister) en de Nuvaring. Oftewel Double Dutch = bij het neuken jezelf beschermen tegen soa én zwangerschap.

Reacties

Reacties (0)