Seksalfabet - A - Afrodisiacum

Tuesday 07 February

Een afrodisiacum is een middel waarvan je zin krijgt in seks. Van bepaalde voorwerpen, drankjes of etenswaren wordt beweerd dat ze een lustopwekkend effect hebben. Het woord is afgeleid van Aphrodite, de godin van de vruchtbaarheid, liefde en schoonheid in de Griekse mythologie.

Veel afrodisiaca zijn erotiserend door hun vorm, kleur of geur. Vijgen, oesters, perziken, abrikozen en artisjok lijken bijvoorbeeld ergens op een vagina. Selderij, asperges, aubergines en bananen lijken dan weer op het mannelijke geslachtsdeel. De rode kleur van aardbeien en tomaten staat symbool voor liefde en passie.

Ga je met je liefje eten en wil je een lustopwekkend diner op tafel zetten? Maak dan een goede beurt met oesters en een alcoholische versnapering (teveel alcohol werkt averechts!), om vervolgens de avond zoet af te sluiten met chocolade en banaan. Ook verschillende kruiden hebben stimulerende eigenschappen, zoals peper en gember. Wil je nog iets exclusiever uitpakken? Ontferm je dan over producten zoals wild, orgaanvlees, kreeft, kaviaar, truffels en champagne. Ook deze hebben een erotiserende reputatie.

Reacties

Reacties (0)