Seks is gezond: 10 redenen

vrijdag 4 augustus

Dat je met een potje lekker seksen prima wat overbodige calorieën kan verbranden weten we al wel eventjes. Hoeveel dit er precies zijn verschilt per standje, maar je kunt er zeker van zijn dat je met geil vrijen meer aan je fitheid werkt dan met menig saaie workout in een zweterige sportschool. Maar wist je eigenlijk ook dat je met een beetje kezen op veelmeer manieren aan je gezondheid werkt? Nu denken we niet dat je nieuwe redenen nodig hebt voor het hebben van seks, maar we gaan je toch trakteren op 10 manieren waarop vrijen ervoor zorgt dat jij je kiplekker voelt.

1. Seks verhoogt je weerstand: Uit onderzoek blijkt dat je al met 2 a 3 keer per week seks meer Immunoglobuline A aanmaakt. Dat klinkt ingewikkeld, maar het betekent gewoon dat je meer antistoffen hebt die je beschermen tegen kauwtjes en infecties. Dus zorg ervoor dat je romantisch kussen in de regen altijd netjes aftopt met een potje seks.

2. Een gezond hart door seks: Of je vrijpartij nu hartstochtelijk is of niet, met seks spoel je de bloedvaten goed door, verminder je het cholesterol en heb je dus minder kans op een hartaanval. Seks laat je hart dus sneller én langer kloppen. 

3. Na seks slaap je beter: Als je direct na je orgasme wegdoezelt wordt je dat niet altijd in dank afgenomen door je bedpartner, maar hier kan je dus helemaal niets aan doen. Met seks maak je namelijk het hormoon oxytocine (onthoud die naam) aan. Dit hormoon maakt je kalm, ontspannen en rustig. Na de seks ben je dus helemaal klaar voor een onbezorgd dutje. 

4. Het zorgt voor meer intimiteit dan je denkt: Het hormoon Oxytocine komt dus vrij met seksen. Dit hormoon wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd, omdat je kalm en kroelerig van wordt. Seks laat je dus verlangen naar een knuffel. Met een beetje nazorg na het neuken duurt de intimiteit dus veel langer dan die paar minuten. Op deze manier draagt seks echt bij aan de band tussen partners .

5. Meer seks is minder stress: Van die oxytocine wordt je dus ook zelfverzekerder en minder gestresst (wat een hormoon!). Morgen een belangrijke presentatie? Zorg dat je vanavond nog flink van bil gaat. Let er wel op dat je jouw stress niet meeneemt de slaapkamer in, want dat gaat het plezier van seks niet ten goede komen. Maar als het je lukt om je gedachten even op iemand anders te richten, kan je tot een week lang profiteren van deze effecten.

6. Natuurlijke Ibuprofen: Vanaf nu is hoofdpijn de reden om juist wel seks te hebben. Met seks maak je namelijk ook endorfine aan en dat is een natuurlijke pijnstiller. Dat wordt een ander smoesje verzinnen…maar na het lezen van dit artikel zoek je natuurlijk nooit meer een reden om geen seks te hebben 😉.

7. Alles blijft op z’n plek: Hopelijk heb je later als je oud en grijs wordt ook nog veel seks, maar je mag tegen die tijd jezelf dankbaar zijn dat je ook op jonge leeftijd het er flink van genomen hebt. Met seks train je namelijk je bekkenbodemspieren. Hierdoor blijven al je organen langer op z’n plek zitten en dit helpt echt tegen incontinentie. Die luier hoef je later dus alleen uit de kast te pakken als dit onderdeel uitmaakt van een stiekeme seksfantasie.

8. Veel oefenen helpt echt: Een verschrikkelijke vraag als ‘wanneer komt er een kleine bij?’ verdient een verschrikkelijk antwoord als ‘voorlopig niet, maar we oefenen wel veel.’ Toch is dit antwoord niet alleen een flauw grapje, maar ook echt waar. Als mannen hun zak regelmatig legen stimuleert dit de productie van kersverse zaadcelletjes. Bij vrouwen worden de eitjes ook sterker door alle hormonen die door het lichaam gieren. Regelmatig seksen bevordert dus echt je vruchtbaarheid.

9. Klaarkomen is goed voor vagina en prostaat: Mannen die minstens 21 keer maand een orgasme bereiken hebben aanzienlijk minder kans om later prostaatkanker te ontwikkelen. Vrouwen die regelmatig klaarkomen houden een strakkere vagina. Dit komt door de goede doorbloeding en bevochtiging die nodig is om alles fit en strak te houden.

10. Je blijft langer jong: Niet alleen je vagina en prostaat, maar je ook je huid blijft langer jong. Dit heeft te maken met de diverse redenen die we hierboven al hebben genoemd. Alle hormonen als oxytocine en endorfine dragen hier aan bij. Maar ook het verminderen van stress zorgt voor minder fronsen en dus minder rimpels.

Dus of je nu vast trainingsmaatje hebt of via een of andere app elke week een andere sparringpartner zoekt, een echte gezonde man of vrouw heeft zo vaak mogelijk seks. Niet alleen omdat het lekker is, maar ook omdat je er lang gelukkig en gezond van blijft.

Tags:

Reacties

Reacties (0)