Seks cijfers - seks of je telefoon?

Wednesday 12 July

Cijfers liegen niet! En daarom komt Secret Circle elke week met leuke seksweetjes.

Het lijkt een onschuldig cijfer: 70 procent van de millennials gebruikt een filter voor de foto’s die ze op social media plaatsen. En: 60 procent post nooit ’minder leuke zaken’ uit zijn leven. Maar de druk die social media op jongeren leggen, moet niet onderschat worden.

Dat het iets van deze tijd en deze generatie is, is een feit. Daarnaast heeft het ook te maken met de prestatiedrang van de jonge generatie en het ideaalbeeld dat zij en anderen voor zichzelf schetsen. Laten zien dat je anders bent of van je zwakte je sterkte maken. Lang niet alle millennials staan hiervoor sterk genoeg in hun schoenen, maar enkelen nemen het risico. Een aantal jonge innovators heeft met hun bijzondere uiterlijk en realistische foto’s een tegenbeweging in gang heeft gebracht. Die van de ‘perfectly imperfect’, waarin imperfecties worden bestempeld als echte schoonheid.

Dat social media ondanks deze beweging een grote rol blijven spelen in het leven, blijkt ook uit de vraag wat zij het meeste zouden missen als ze een week geen telefoon hadden. Op de eerste plaats eindigde WhatsApp, op de hielen gevolgd door Facebook. Ze hebben zelfs liever een maand geen seks (58 procent), dan een maand geen telefoon! Shocking, hoog tijd om je te laten sexpireren.

Reacties

Reacties (0)