Heleen van Royen doet sexdagboekje open

woensdag 1 augustus

Heb jij ooit een seksdagboek bijgehouden? Heleen van Royen wel.

Het Sexdagboek van Heleen van Royen gaat over 365 dagen seks. Opwindende, harde, tedere, experimentele, luie, energieke, lustvolle, jubelende, routineuze, wonderlijke seks. Dit is ook een boek over vrouw-zijn, ouder worden, lichamelijkheid, schaamte en schaamteloosheid, overgave, en natuurlijk: een innige liefde. Dit boek is een daad. Waarom het er nu pas is? Het bespreken van je seksleven is nog altijd een taboe in Nederland. Daar praat je het niet over met anderen. En daarom vond Heleen van Royen dat dit boek geschreven moest worden.

Onenightstands worden daarentegen wel besproken, tot de juicy details aan toe. Maar als de relatie serieus wordt, gaan de luiken dicht. Partners willen elkaar dan niet meer afvallen. Nobel en logisch. Maar de consequentie is dat we niets weten van het seksleven van anderen. We hoeven echt niet ieders bedactiviteiten te weten, maar hoe leuk is het om Ă©rgens over andermans seksleven te kunnen lezen?

Is dit niet gewoon exhibitionistisch gedrag dat Heleen vertoond? Zelf definieert ze exhibitionisten liever als potloodventers. Haar Sexdagboek ziet ze als een literaire bewerking van een spannend onderdeel van haar leven.

Tags:

Redplay

Reacties

Reacties (0)