Beschrijving

Marith Iedema

Actief sinds Tuesday 08 August 2016

Lieve lezers,

Zo lang ik me kan herinneren heeft seks me gefascineerd. Op zevenjarige leeftijd schreef ik al verhalen waarin het er wild aan toe ging (vraag me niet waar ik de inspiratie vandaan haalde). Tien jaar later bezocht ik fetisjfeest Wasteland voor het eerst. Ik keek mijn ogen uit en wist direct: dit is mijn wereld. Niet omdat ik de behoefte voelde te participeren. Ik experimenteer graag, maar bruut afgeranseld of geneukt worden door een hele rits mannen, daaraan had (en heb) ik weinig behoefte. Ik observeerde alles liever vanaf een veilige afstand. Het intrigeerde me toen al mateloos hoe de aanwezigen seks en liefde invulden, schijt hadden aan tradities en zich durfden te laten gaan in de darkroom en daarbuiten. Ik besloot ter plekke dat ik álles wilde leren over bijzondere voorkeuren, fetisjen en verschillende relatievormen.

Niet gek dat ik later, tijdens mijn studie journalistiek, van seks mijn niche maakte. Gewapend met pen en papier ging ik de afgelopen jaren op bezoek bij sekscoaches, meesteressen, gigolo’s, levende deurmatten en nog véél meer bijzondere mensen. Ik liep alle bekende erotische feesten af en sprak door de jaren heen honderden mannen en vrouwen over hun seks- en liefdesleven. Ik vind het nog altijd heel bijzonder dat mensen mij hun geheimen, verlangens en avonturen toevertrouwen.

Als freelancer schrijf ik voor verschillende bladen; van Playboy tot Viva. Ik praat geregeld over seks in tv-talkshows en ik heb een wekelijkse column in Nieuwe Revu. Uiteraard over mijn favoriete onderwerp.

Door de jaren heen schreef ik over prostitutie, seksverslaafden, transgenders, de invloed van porno, monogamie en ga zo nog maar even door. Door al het onderzoek dat ik heb gedaan, mijn talloze gesprekken met seksuologen en ervaringsdeskundigen durf ik mezelf voorzichtig deskundig te noemen op het gebied van seks.

Speciaal voor Secret Circle stort ik me de komende tijd in de wereld van de seksuele fantasieën. Ik zoek uit waarover vrouwen nou het allerliefst fantaseren, waarom we dit doen en wat dit zegt over wat we in werkelijkheid willen. Heb je vragen over seks, of wil jij jouw verhaal delen? Dan kan je me altijd mailen: marithiedema@gmail.com

Instagram: @marithiedema
Fotograaf: Ron de Wildt

Reacties

Reacties (1)