“Nu even niet, mama moet werken...” #3

Tuesday 12 December | Door:

Natteva

“Nu even niet, mama moet werken...” – Mijn toekomst als webcamgirl

Vaak krijg ik de vraag wat het is dat ik doe om mijn geld te verdienen. Jullie zijn regelmatig geinteresseerd in mijn leven en mijn werk is natuurlijk een groot onderdeel hiervan. Ik ben altijd zo open mogelijk over alle aspecten van mijn leven, al merk ik dat ik wat terughoudener reageer als het gaat om mijn toekomstplannen. Misschien omdat dit erg dicht bij mijzelf ligt en dat het mij kwetsbaar maakt als ik mijn doelen en dromen uitspreek. Zelf stel ik in mijn chat dan ook weinig de vraag wat iemand precies doet om zijn brood te verdienen en of hij hier tevreden mee is. Ik zie werk namelijk los van wie iemand is, ookal spendeer je een groot deel van je leven aan je werk. Naar mijn idee moeten veel mensen werken om te kunnen (over)leven, weinig mensen leven om te werken. Als ik jullie vertel dat ik voornamelijk webcam om mijn brood te verdienen en hier écht plezier aan beleef, komen er direct meer vraagtekens. “Wil je dit heel je leven blijven doen?” “Doe je er nog iets naast?” “Wat als je kinderen of een partner krijgt?”

Het begin

Ik ben sinds januari 2014 aan het werk als webcamgirl. Hiervoor heb ik altijd op kantoor gewerkt en toen ik mijn baan kwijtraakte, zocht ik tevergeefs naar een andere baan op kantoor. Mijn kosten bleven oplopen en een vriend van mij stelde voor om eens na te denken om als webcamgirl aan de slag te gaan. Ik ben altijd erg bescheiden geweest in het tonen van mijn lijf en toen ik dit hoorde moest ik lachen. “dit is toch niets voor mij?” “ik heb toch wel meer normen en waarden dan mijn lichaam verkopen op het internet?” waren de eerste gedachten die in mij opkwamen.

Deze hele online-sexindustrie was mij onbekend en ik was vooral bang voor wat mijn omgeving zou zeggen als – en ik wist dat dit zou gebeuren - ze me gingen herkennen. Na een paar dagen goed nagedacht te hebben over de consequenties heb ik besloten om het een avond te proberen. Op een donderdagavond heb ik mijn webcam aangezet op een webcamsite en daar ging ik, zenuwachtig als ik was. De eerste gesprekken liepen vriendelijk en ik vertelde erg eerlijk dat dit mijn eerste keer was. Veel mannen zijn erg begripvol voor zulke situaties en zijn absoluut niet de “enge viezerikken” die de wereld ze laat lijken. Dit sprak mij erg aan. Ook verdiende ik in de eerste paar uur zo lekker, dat ik besloot het nog een avond te doen. Mijn rekeningen moesten namelijk ook betaald worden. Toen deze avond ook goed verliep, nam ik mezelf voor om de maand af te wachten en te zien wat ik er van zou vinden. Ook dit was boven verwachting. Ik had het erg naar mijn zin en ik had een goed inkomen. Zodoende ben ik er eigenlijk nooit meer mee gestopt.

Ik heb zoals hierboven beschreven dan wel de consequenties goed afgewogen en mijzelf de vraag gesteld of dit het allemaal waard zou zijn, maar om eerlijk te zijn weet je nooit hoe iets zal lopen. Wat voor mij wél goed geholpen heeft is mijn eigen reactie op vervelende opmerkingen van tevoren bepalen. Zo blijf je iedereen voor en sta je sterker in je schoenen. En ja – er zijn genoeg dagen geweest dat ik me afvroeg waar ik nu helemaal mee bezig was. Gelukkig heb ik in de tijd dat ik webcammodel ben ook een mentale groei doorstaan. Ik vind het nu niet vreemd meer om dit werk te doen. Ik ben als persoon een stuk opener en zekerder van mijn zaak geworden. Ik schaam me er totaal niet meer voor en ik merk dat dit mijn omgeving ook meer overtuigd. Ik was het zat om afhankelijk te zijn van de mening van anderen en ik vind nu dat - zolang ik er niemand pjin mee doe en er zelf geen last van heb – ik lekker mag doen wat ik wil. Dit gevoel is heerlijk bevrijdend!

Kinderen en partner

Het is dan misschien ook geen verrassing meer als ik zeg dat mijn partner hier open voor zal moeten staan. Mijn ex partner vond het geen probleem dat ik dit werk deed en mede dankzij zijn openheid ben ik hier ook in gegroeid. Uiteraard zijn er wél grenzen waar rekening mee hoort te houden. Maar zolang je alles met elkaar kan bespreken is er veel meer haalbaar uit een relatie. Als partner vind ik mezelf ook erg makkelijk. Ik zal nooit iemand iets verbieden of verplichten. Ik zal je altijd steunen en zoveel mogelijk helpen met jouw dromen en doelen.

Mocht ik ooit kinderen krijgen wil ik ze ook zo open mogelijk opvoeden. Ze mogen weten wat mama voor werk doet (op een gepaste leeftijd) en ik zal ze alle juíste informatie geven. Ik ben niet bang dat ze gepest gaan worden door andere kinderen, want hoe normaler ik hierover doe, hoe normaler zij het vinden. En hoe normaler zij het vinden, hoe normaler de buitenwereld er ook mee zal omgaan. Is een vrouw die kiest voor dit beroep minder dan een accountant? Ik ben toch geen naar mens omdat ik een bepaald beroep heb? Ik heb liever dat mijn kinderen een congierge, een webcamgirl en een directeur gelijkwaardig behandelen dan dat ze onderscheid maken in rangen. Want dat zijn, naar mijn mening, de écht nare mensen.

Hoe mijn carríere er verder uit komt te zien durf ik niet te zeggen. Naast het webcammen maak ik bijvoorbeeld ook hippe babyproducten die je zelf kan samenstellen. Ook hier haal ik veel voldoening uit. Ik zie mezelf pas stoppen met webcammen als ik het daar tijd voor vind. Op dit moment heb ik nog teveel dromen om het taboe over dit werk op te heffen. Dit kan op verschillende manieren waargemaakt worden. Of het reeel is weet ik niet, maar daar zijn het dromen voor. Wel weet ik zeker dat ik altijd achter mijn beroepskeuze zal blijven staan, wat een ander hier ook van mag vinden.

Mocht je hier (of over andere onderwerpen) nog vragen hebben, stuur me gerust een berichtje!

Wil je ook met mij webcammen? --> Natteva 
Twitter: Natteva
Instagram: Natteva_

Reacties

Reacties (0)