“Lieve Eva, ik hou van je” #5

Tuesday 02 January | Door:

Natteva

Nu 2017 er alweer opzit en dit dus dé ideale kans is om mijn leven onder de loep te nemen, heb ik besloten om jullie mee te nemen in mijn persoonlijke dromen en doelen voor 2018. Ik heb mezelf iet wat afzijdig gehouden van het webcammen en heb me compleet gestort op het jaar 2017. Dit is erg belangrijk voor me. Ik moet van mezelf op bepaalde momenten in het jaar niets anders doen dan me focussen op mijn eigen ontwikkeling. Zit ik op het pad dat ik wil? Wat verloopt er zoals gehoopt? Wat moet ik veranderen? Op deze manier hou ik mezelf en mijn doelen onder controle. Dit is ook wel nodig aangezien ik erg impulsief kan zijn. En als ik iets wil maken van mijn leven heb ik overzicht nodig..

In 2016 heb ik een erg vervelend jaar gehad. Ik kreeg last van angsten en paniekaanvallen en ik wist niet meer wat ik moest doen. Achteraf gezien was dit nodig zodat ik meer op mezelf zou letten. Ik ben iemand die erg graag aardig gevonden wil worden. Ik hou niet van confrontaties en ik loop liever weg dan dat ik zelf ooit iemand zou confronteren met iets dat mij dwarszit. Ik voel me onwijs schuldig als ik nee moet zeggen tegen anderen en ik zet liever mijn gevoelens opzij om iemand “zichzelf” te kunnen laten zijn. Ik pas me dan ook erg makkelijk aan verschillende omgevingen aan en ik probeer anderen zich zo min mogelijk ongemakkelijk te laten voelen. Als je dit (destijds) 26 jaar volhoudt, houdt het natuurlijk een keer op. Ik zou nooit voor mezelf kiezen, mits er iets voor zou zorgen dat ik wel móet. In mijn geval was het in 2016 zover. Ik durfde niet meer naar buiten, bang dat er iets naars zou gebeuren. Ik zat dagenlang, wekenlang binnen. En alhoewel ik graag alleen ben, deed dat niets goeds voor me. Er moest iets veranderen. Ik ben gaan uitzoeken wat er aan de hand was, zodat ik mezelf kon helpen. Ik hou er totaal niet van om mijn problemen aan anderen te vertellen, dus los ik het liever zelf op. Ik heb elk onderdeel van mijn leven aangepakt en ben gaan onderzoeken wanneer ik getriggerd werd. Hier ging natuurlijk erg wat tijd in zitten. Ik kwam erachter dat stress mijn grootste vijand is en dat ik met de juiste voeding een heel stuk opknapte. Er waren ook zaken die ik aangepakt heb waar ik nu niets over zal vertellen, maar dit was voor mij het begin waar ik ging inzien dat je best op jezelf gefocust mag zijn. Het is ook niet erg om jezelf te zijn. Men zal altijd commentaar hebben op wie je bent en wat je doet in je leven. Aan het einde van 2016 ben ik dan ook een traditie begonnen, welke ik nu doorzet. Dit houdt in:

Elk jaar schrijf ik een brief aan mezelf waarin ik een aantal beloftes maak. Deze beloftes moet en zal ik nakomen. Ik zie het als een soort eerbetoon aan mezelf. Ik gun mezelf mijn wensen. Ik schrijf de brief vanuit mezelf, aan mezelf. De aanhef is dan ook: “Lieve Eva,” en ik sluit af met “ik hou van je”. Het zal misschien erg zweverig overkomen op sommigen van jullie, maar dit is echt het beste wat ik voor mezelf kan doen. Ik beschrijf waar ik trots op ben en wat ik het afgelopen jaar overwonnen heb. Ook schrijf ik over gebeurtenissen welke ik minder fijn vond, maar ik hou het positief. Ik beeld me in wat ik het allerliefst van mijn geliefden zou willen lezen als ze mij ooit een brief zouden schrijven. Van nature zoek ik namelijk onbewust teveel naar goedkeuring van mijn familie en vrienden. Het voelt voor mij dan ook als erg belangrijk dat ik deze goedkeuring aan mezelf geef. Uiteindelijk is het doel hiervan dat ik zóveel goedkeuring van mezelf ontvangen heb, dat ik het van niemand anders nodig heb.

In mijn brief van eind 2017 heb ik mezelf dan ook geprezen om alles wat ik overwonnen heb in het afgelopen jaar. Alle wensen die vanuit 2016 gemaakt zijn, zijn vrijwel uitgekomen. Ik had dan ook geen onrealistische doelen, maar desalniettemin zijn ze uitgekomen. Voor iemand die nooit een zelfverzonnen plan voltooid had, is dat best een overwinning. Mijn dromen en doelen voor 2018 zijn weer redelijk bescheiden. Ik wens gezondheid, geluk uit grote, maar vooral kleine momenten, zelfkennis en veel tijd met familie. Heel veel tijd met familie, want dit is het allerbelangrijkst in mijn leven. Ook wens ik dat ik mezelf altijd op nummer één zet, want liefde kun je het best aan anderen geven als je genoeg in jezelf hebt. En als laatst wens ik dat ik meer mooie carrièrekansen mag krijgen en nog meer mooie mensen mag leren kennen door het webcammen. Hopelijk ontmoet ik jullie dit jaar dan ook eens in het echt!

Voor nu, hele fijne wensen voor jullie in 2018!

Wil je ook met mij webcammen? --> Natteva 
Twitter: Natteva
Instagram: Natteva_

Reacties

Reacties (0)