Klaarkomen tijdens seks

Monday 30 January | Door:

Zimra Geurts

Dat klaarkomen tijdens seks voor vrouwen niet vanzelfsprekend is, is bekend. Sterker nog, een grote meerderheid van de vrouwen komt niet klaar tijdens de seks of van penetratie alleen. De enige persoon waarmee ik ben klaargekomen tijdens de seks is mijn vriend en dat ging ook niet direct. Voor mij en een heleboel andere vrouwen geldt dat wij ons compleet op ons gemak moeten voelen bij iemand, voordat we onszelf op zo'n intiem niveau volledig kunnen laten gaan.

Ontdekkingsreis met jezelf
Maar zelfs wanneer je je echt volledig op je gemak voelt bij iemand, lukt het ongelofelijk veel vrouwen nog niet om door penetratie alleen klaar te komen of überhaupt klaar te komen. In veel gevallen denk ik wel dat vrouwen allereerst hun eigen lichaam echt goed moeten kennen. Om dat punt te bereiken moet je vaak genoeg even lekker met jezelf op ontdekkingsreis gaan en jezelf echt goede orgasmes bezorgen. Dan weet je ook beter tijdens de seks naar welke plekjes je op zoek moet, wat voor jou goed werkt en wat jouw persoonlijke triggers zijn etc.. Vervolgens zal je dit moeten durven communiceren naar je (bed)partner toe. Een beetje hinten hier en daar is vaak niet genoeg, durf duidelijk te zijn.

Kegeloefeningen
Iets dat voor mij persoonlijk ook erg goed werkt, zijn kegeloefeningen! Kegeloefeningen zijn goed om regelmatig te doen, hiermee train je je vaginale spier. Dit houdt in dat je je vagina aanspant, weer even los laat en dan weer aanspant, loslaat enzovoort. Hetzelfde wat je doet wanneer je heel nodig moet plassen maar het nog even op moet houden, omdat er geen wc in de buurt is.

Orgasme opwekken
Ik ben er achter gekomen dat je ook door middel van kegeloefeningen tijdens de seks met je partner een orgasme kan 'opwekken'. Als je voelt dat je richting een orgasme gaat, terwijl je heerlijk ligt te seksen met je partner, maar het lukt maar niet helemaal (je moet er trouwens ook niet te veel over nadenken), probeer de kegeloefeningen. Dan wordt het misschien net iets makkelijker om echt naar je hoogtepunt toe te komen. Teveel nadenken werkt averechts, probeer hier voor te waken. En niet te hard aanspannen natuurlijk, want je wilt zijn piemel ook niet helemaal fijn knijpen, dit kan pijn doen ;-).

Iedere vrouw en ieder lichaam is anders. Mocht jouw vriendin moeite hebben met klaarkomen, deel dan de kegeloefening met haar. Uit ervaring kan ik zeggen dat het bij mij vaak goed werkt, dus ik zou zeggen: het is het proberen waard!

Reacties

Reacties (0)